LG G Watch specifikation och första intryck

Nu har jag haft LG G Watch ett par dagar och det är en överlag bra känsla jag har till klockan. Du kan manövrera och få notifikationer från dina appar direkt ifrån förpackningen, så det är inga övriga program du behöver installera för att få tillgång till dessa.

LG G Watch

Utseendemässigt är den väldigt subtil och anonym. Ingen LG logga eller knappar utan allt man ser är olika nyanser av svart. Detta gör att den har lätt för att anpassa sig till dina kläder, men samtidigt blir den i mitt tycke lite tråkig. En blandning mellan Sony Smartwatch 2 och G Watch hade kunnat vara en hit. Det silvriga bandet från Sonys klocka och det subtila från G Watch hade tillsammans kunnat bilda en fin kombination.

LG G Watch

Bandet som kommer med är av silikon och formar sig bra efter handleden. Kan bli svettigt efter ett tag, men det är inget jag har stört mig på än så länge.

LG G Watch

Batteritiden har varit lite skakig. I början föll procenten bara jag tittade på mätaren, helt klart något fel med parkopplingen eller någon app som hängde sig. Efter ytterligare en laddning verkar jag få ut nästan två dygn med sparsamt användande. Då har jag haft skärmen på hela tiden förutom när jag sover, och lägsta ljusstyrkan.

 

Specifikationerna för denna klockan är följande:

Skärm: 1.65″ LCD IPS 280 x 280p

SoC: Qualcomm Snapdragon 400

RAM: 512 MB

Lagringsminne: 4 GB

Batteri: 400 mAh

Dimension: 37.9 x 46.5 x 9.95 mm

Vikt: 63 g

IP-certifiering: IP 67 vatten- och dammtålig

 

Att den är vattentålig är ett stort plus och något jag definitivt kommer titta närmare på. Det känns som ett krav på en klocka. Man ska inte behöva vara rädd för att skada enheten när det börjar regna eller när man ska tvätta händerna.

Tags: , , , , , , ,