LG G Watch vattentålighet

LG G Watch Water Test

Kapslingsklassning är på modet och fler och fler telefoner får en IP-certifiering. Än så länge klassas det mer som en bra bonus än ett måste i mångas ögon då telefonen kan åka ner i fickan ifall det skulle börja regna. Klockor å andra sidan sitter fast på armen, visst du kan ställa dig och ta av klockan i regnoväder men vem vill böka med det? LG G Watch är utrustad med IP-certifieringen 67 som betyder dammtät och vattentät under en meter vatten i 30 minuter. Den ska med andra ord klara av regn, dusch och att använda när man diskar.
LG själva skriver att man ska vara väldigt försiktig när man har tänkt att leka med vatten. Man ska inte simma med produkten eller för den delen använda den under vattnet. Man ska inte heller sänka ner den i varmvatten eller i havsvatten!

LG G Watch Water Test

Men det får inte mig att bli orolig! Nedsänkt i rumstempererat vatten låter jag den ligga runt 11 minuter innan jag tar upp den igen. Provar lite menyval och den fungerar precis som vanligt! Bara att torka av och köra vidare.

Nu är det helt säkert att den klarar både regn och rusk, så var inte rädda för att använda klockan när det blir oväder eller för att ni skulle glömma att ta av den när ni går in i duschen.

Tags: , , , , , ,