Polar Loop applikation

Polar Loop använder sig av appen Polar Flow. För att kunna använda sig utav denna applikation måste man skapa ett konto på  https://flow.polar.com/ där man ställer in hur ens generella aktivitet ser ut på dagen – om man mest sitter, står eller rör på sig. Med hjälp av detta tillsammans med hur många timmar du tränar per vecka, din längd samt vikt räknar Loop ut hur högt mål du bör ha för att röra på dig tillräckligt mycket. All denna information går att ändra inuti appen, vilket känns som den absolut smidigaste lösningen, fler borde ta efter! Tycker man att ens mål är för högt eller för lågt kan jag tipsa om att ändra inställningen om hur du mest rör dig på dagarna!

Därefter laddar man ner appen Polar Flow: https://play.google.com/store/apps/details?id=fi.polar.polarflow och loggar in med sitt konto.

Det första man får göra är att synka med Loop. Det gör man genom att gå in i appen och trycka på touchknappen på sidan av displayen, då hoppar all data om dig över till appen och deras servrar!

Man möts direkt av en klocka som visar din aktivitet under dagen, den fylls i en viss färg beroende på hur du har rört dig.

Polar Loop Flow

 • Vit – När du ligger ner
 • Grå – När du sitter ner
 • Ljus turkos – När du står upp
 • Turkos – När du går
 • Mörk turkos – När du rör dig fort
 • Randig vit/grå – När Loop känner att du inte har armbandet på dig

Under cirkeln får du även tidsangivelse på hur länge du har varit aktiv i respektive färg.

 

Trycker du på cirkeln får du upp en ring som sorterar de olika aktivitetsstegen så du får en större överblick över hur du har rört dig, samt en tid på din totala aktivitet.

Polar Loop Flow

 

Skrollar du neråt kommer alla godsaker för alla sifferjunkies!

Överst får man se hur långt på det dagliga målet man har kommit. Precis under får man kommentarer på hur dagen har utvecklat sig. Trycker man på informationssymbolen poppar det upp tips på hur man ska spräcka gränsen.

Polar Loop Flow     Polar Loop Flow

Därefter visar sig själva statistiken.

 • Dina förbrukade kalorier
 • Antal steg
 • Den totala tiden du har varit aktiv
 • Hur många timmar du har sovit

 Trycker man på antal steg får man istället se vilken distans man har kommit.

Polar Loop Flow

För den som är trött på jobbet och har som ursäkt att man sover dåligt finns det statistik även för detta! Tryck på rutan med tiden du har varit på date med John Blund, då kommer en popup som visar om du har rört på dig eller om du har varit lugn som en filbunke under snuttefilten.

2014-09-16 19.41.48

Loop är programmerad att säga till när du har suttit stilla för länge! Den påminner dig då att du ska röra på dig, och ger dig tips på hur du ska motverka att bli en förslappad soffpotatis.

2014-09-17 00.18.32     Polar Loop Flow

 

Allra längst upp till höger finns det en kalendersymbol. Där får man tillgång till statistik för ett större tidsspann.

Polar Loop Flow     Polar Loop Flow     Polar Loop Flow

 

För att synkronisera Loop med telefonen behöver man gå in i appen och sen trycka på knappen på armbandet. Ett problem är att appen kan av sig själv sätta telefonen i synkläge, utan att man har gått in i appen. Det händer relativt ofta och då kan den ligga och söka från några minuter till närmare kvarten. Trots notifikationen säger att du ska trycka på Loop fungerar inte detta utan du måste först gå in i appen för att kunna slutföra överföringen.

Polar Loop Flow

Ett annat problem är att varningen för att du har suttit stilla för länge enbart plingar till i telefonen när du har synkroniserat och är inne i appen. Vilket motverkar sitt syfte lite.
Det ska även visas på displayen på bandet när du har varit inaktiv för länge, men då Loop inte har någon vibrator märker man det inte.

 

Hur man navigerar Loop. Kommer med en enkel och tydlig film:

http://www.apetech.se/2014/09/10/polar-loop-navigation/

Första intryck och installation av Polar Loop:

http://www.apetech.se/2014/09/05/forsta-intryck-och-installation-av-polar-loop/

Tags: , , , , , , , , ,

 • Karin

  Vet du hur bra Loop registrerar rörelser från fickan. Jobbar inom vården och får inte ha armband i jobb, rör däremot mycket på mig då och behöver något som registrerar även rörelser från t.ex fickan. Vill ej ha stegmätare dock för jag behöver något som sporrar mig till aktivitet även utanför jobbet 😀

  • http://lgambassadoren.wordpress.com/ lgg2testpilot

   Hej!

   Den registrerar rörelse men långt ifrån exakt. Provade att gå 100 steg ett par gånger med Loop i fickan, det resulterade i som bäst 30-40 steg. Den är helt klart gjord för att bäras på handleden.
   Däremot ska du kika närmare på Pulse O2 från Withings, den kan man ha i fickan om man vill det. Har precis fått hem ett exemplar som jag ska prova den närmsta tiden! :)

 • Henrik Kuoppa

  Kan man se vanlig tid på Polar Loop när man har det på sig som på en vanlig klocka?