LG G Flex 2 specifikationer

LG_CES2015_gflex2 (7)

LG har visat upp sin nytappning av G Flex, G Flex 2. Från att ha varit en koncepttelefon har nu tillverkaren kört på ordentligt och har förutom den böjda skärmen även hårdvara i toppklass.

Specifikationerna är:

SoC: Qualcomm Snapdragon 810 2.0 GHz.

Grafikkrets: Adreno 430.

RAM: 2/3GB LPDDR4 1600MHz.

Inbyggt minne: 16/32 GB eMMc. Minneskortplats med stöd för upp till 128 GB.

Skärm: 5,5″ Böjd Full HD P-OLED 1080×1920 pixlar. 400 ppi.

Kamera bak: 13 MP med optisk bildstabilisering samt laserfokus.

Kamera fram: 2.1 MP.

Vikt: 152g.

Batteri: Fast 3000 mAh.

Storlek: 146,8*75,4*7,1-9,4 mm.

Som synes är det ett rejält uppsving från den första modellen:

http://www.apetech.se/2014/08/01/g3-kameratest/

Det som tydligt utmärkte Flex 1 mot övriga modeller var batteritiden. Nästan oavsett vilka uppgifter man bad den att utföra så hade man ändå en hel del procent kvar på kvällen. Till den nya modellen har LG kapat 500 mAh och ökat upplösningen från 720p till 1080p, men å andra sidan minskat skärmen med 0,5″ och slagit till med S810 vilket ska vara betydligt mindre strömtörstig än S800. 500 mAh är mycket men jag tror och hoppas att den nya ska ha minst lika bra skärmtid.

Att Flex 2 fick laserfokus var kanske ingen högoddsare men ändå ett varmt välkomnande då vi tidigare har fått se vad detta tillskott kan göra för kameran:

http://www.apetech.se/2014/02/17/specifikationer-2/

Kameran är något av de första jag ska testa med denna telefon!

Det mest unika med telefonen är kurvaturen och dess läkande bakstycke. En böjning av en telefon gör faktiskt mer än vad man först hade kunnat förväntat sig. Den slukar hela ditt synfält och att skrolla känns mer silkeslent än annars. Den gör även så att riktigt stora telefoner känns mindre när man håller i den i handen.

LG har givetvis fortsatt med detta koncept och har numera en stor radie på baksidan och en mindre radie på skärmsidan. Detta kommer göra att den känns bättre att hålla i samtidigt som den mindre skärmen inte böjs allt för mycket.

LG G Flex 2

Även den självläkande bakstycket har utvecklats rejält. Förr tog det runt tre minuter för en ytlig repa att försvinna, nu går det betydligt fortare än så! Runt fem sekunder ska det ta, sen är ytan lika fin som innan. Detta innebär att man tydligare ska kunna se när repan försvinner! Något jag givetvis ska kika närmare på och kanske även filma.

En tråkig sak med denna nya lur är dock valet av minneskonfiguration. Den kommer i två versioner precis som med G3, 2 GB RAM och 16 GB minne eller 3 GB RAM och 32 GB minne. LGs tanke är att få ut en version med extra allt och en billigare. Tyvärr såg vi från G3 att det inte riktigt fungerar då den klenare versionen verkligen led av prestandan jämfört med den stora. Hoppas innerligt att det är sista modellen som får detta upplägg.

Tags: , , , , , , , , , ,