Withings Pulse O2 uppackning och första intryck

Withings Pulse O2

Withings har länge satsat på hälsa med sina smarta tillbehör till telefoner. De har bland annat sin våg Smart Body Analyser WS50 och övervakningkameran Home – som även kan mäta syrenivån.

Aktivitetsband är på modet nu och där har givetvis även Withings en rad olika produkter att erbjuda. Jag har fått möjligheten att testa Pulse O2 och ska gå igenom denna i ett par inlägg.

Pulse O2 kan som de flesta andra aktivitetsmätare räkna ut steg, höjd, distans och kalorier, men den kan även mäta sömn, puls och syrenivån i blodet.

Mätaren kan bäras på armen i det medföljande armbandet, men till skillnad från många andra band kan den också bäras där du själv vill – till exempel fickan eller byxlinningen. För att underlätta detta skickar Withings även med ett clipsfäste.

2015-01-12 18.02.42

Det som följer med i paketet är själva mätaren, en USBkabel, ett fäste för armen och ett clipsfäste.

Withings Pulse O2     Withings Pulse O2

Fästet för armen är lite speciell då du skjuter in mätaren i en metallhållare, istället för att sätta in den i något mer inkapslat som till exempel Fitbit gör med sin Flex. Detta gör att Pulse O2 inte är vattentålig på något sätt, då bland annat laddporten är helt blottad. Något man får ha i åtanke när man till exempel ska diska, eller när det börjar regna. Bandet som följer med är i materialet silikon vilket underlättar vid träning. Du kan däremot byta ut det mot vilket klockarmband du vill eftersom det följer 18mm standarden.

Withings Pulse O2     Withings Pulse O2

Clipsfästet däremot är tillverkat helt i silikon och omsluter mätaren bättre än armbandet, vilket ska hjälpa lite mot svett, men Withings lämnar fortfarande inga garantier mot väta.

En annan funktion som inte är så jättevanlig än så länge är pulsmätaren.

Withings Pulse O2

Jag förstår tanken med en pulsmätare på ett träningsarmband. Men i detta utförandet innebär det att man får ta av sig fästet, ta ut den och sen sätta fingret på baksidan av enheten. Alltså inte den mest användarvänliga lösningen.

I ren hälsoaspekt är det däremot mer användbart eftersom att den även mäter syrenivån i blodet.

Till skillnad från bland annat Polar Loop som har en batteritid runt fem dagar, stoltserar Pulse O2 med två veckor vid blandad användning. Riktigt bra, mer batteri till folket!

Läs om fler aktivitetsband!

Withings Pulse O2

http://www.apetech.se/category/tillbehor/aktivitetsmatare/withings-pulse-o2/

Fitbit Charge

http://www.apetech.se/2014/12/29/fitbit-charge/

Polar Loop

http://www.apetech.se/category/tillbehor/aktivitetsmatare/polar-loop/

Tags: , , , , , , ,