LG G Watch R

LG G Watch R

LG släppte sin runda klocka G Watch R tidigare under hösten och den seglade snabbt upp som ett riktig populärt alternativ till alla fyrkantiga varianter.
Det är väl ingen hemlighet att jag inte riktigt kände mig hemma med designen på den första G Watch som påpekat i mina inlägg.

LG G Watch R

Watch R är tillsammans med Motorolas Moto X bland de snyggaste smartklockorna i mitt tycke, och även den klocka som har dragit till sig mest uppmärksamhet på min arm.

 

Klockan är packad med ungefär samma hårdvara som sitt fyrkantiga dito.

Skärm: 1.3″ P-OLED 320 x 320p

SoC: Qualcomm Snapdragon 400

RAM: 512 MB

Lagringsminne: 4 GB

Batteri: 410 mAh

Dimension: 46.4 x 53.6 x 9.7 mm

Vikt: 62 g

IP-certifiering: IP 67 vatten- och dammtålig

LG G Watch R     LG G Watch R

Några skillnader finns dock. Skärmen är nu en P-OLED-panel och på undersidan finns det en pulsmätare.
OLED lider av inbränningar om man visar en statisk bild alldeles för länge vilket känns olämpligt på en klocka. LG har dock löst detta genom att allt som visas på skärmen hoppar en pixel åt sidan lite då och då. Inget som syns om man inte sitter och tittar på klockan i flera minuter. Väldigt smart och bra lösning på problemet.

Skärmen är rund och detta kompenseras med att det som i vanliga fall skulle varit i hörnen nu skalas bort, ingenting jag stör mig på alls då det mesta är centrerat.

LG G Watch R skärm

 

Vidare har Watch R en knapp på sidan vilket har lite olika funktioner. Håller man knappen intryckt fungerar den som en strömknapp vilket startar och stänger av klockan. Riktigt bra utformning då tidigare lösning var att sätta klockan på laddstationen.

LG G Watch R knapp

När enheten väl är startad trycker man en gång så tänds skärmen om den är avstängd, alternativt går ur skärmsläckaren. Trycker man en gång till så sker det omvända. Dubbeltrycker man på knappen går klockan in i ett bioläge, vilket gör att klockan blir svart och svarar inte på skärmtryckningar eller att man lyfter på armen. Urtavlan förblir alltså svart tills man trycker på knappen igen.

Håller man inne knappen tills klockan vibrerar och sedan släpper kommer man in till inställningar.

 

En annan skillnad är att LG har bytt ut materialet på armbandet från silikon till läder, vilket får klockan att kännas ofantligt mycket lyxigare.
Det blir inte heller lika svettigt som med silikon.

LG G Watch R band

På armbandet sitter två spännen för att skjuta in armbandet i – en är fastmonterad och en är lös. Den som sitter fast är där och gör sitt jobb, men däremot den som är lös sitter lite väl löst och det känns som att den inte fyller sin funktion. Det kan hända att den vandrar omkring på bandet och man får dra tillbaka spännet till sin rätta plats lite då och då. Dock är det här ingenting som jag finner enerverande utan man kan enkelt dra tillbaka den de få gånger det händer, därmed är det inte sagt att det är en bra design.

 

Batteritiden är på ett ungefär som med den första G Watchen, fullgott för att räcka två dagar med skärmen på konstant. Detta varierar givetvis på hur mycket man använder klockan. De dagar jag använder den mer än normalt börjar soppan ta slut efter halva dag två. Däremot går det snabbt att ladda upp enheten. Låter man den ligga på sin vagga i några minuter har den gått upp ett flertal procent.

LG G Watch R puls

För att fastställa din puls skickar mätaren ut grönt ljus på undersidan av klockan. Detta är mest för att få ett hum om pulsen och jag skulle nog inte lita helt blint på resultaten.

 

Det kommer kanske inte som en överraskning att jag tycker att G Watch R är en stor och välbehövlig designuppdatering av LGs smartklockor. Denna modell ser mer ut som en vanlig klocka och inte enbart en teknisk enhet -något jag absolut kan bära i vardagen.

Tags: , , , , , , , , , , , , ,