Withings Pulse O2 installation

Eftersom att jag märkte att det var något krångligare att starta upp och komma igång med Pulse O2 jämfört med de andra aktivitetsband jag har provat tidigare valde jag att lägga själva installationen i ett separat inlägg med gott om bilder!

Så fort man trycker på knappen möts man av en text som hänvisar till en hemsida.

Withings O2

På den sidan får man välja om man kör Android eller iOS. Därifrån länkas man om till i mitt fall Google Play och appen man ska ladda ner: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.withings.wiscale2

Har du inget Withingskonto får du skapa ett i appen, annars är det bara att logga in!

2015-02-13 13.33.02

När det är klart är det bara att söka efter din produkt. Klicka på de tre strecken uppe i vänstra hörnet, gå in till min enheter och tryck på pluset för att lägga till en ny.

Withings Health Mate     Withings Health Mate     Withings Health Mate

Nu kommer du till en skärm där du får välja vilken enhet du använder.

Withings Health Mate

För att få aktivitetsbandet att sätta sig i parläge måste du trycka på knappen på själva enheten i ett par sekunder.

Withings Health Mate     2015-02-13 14.38.13

Nu kommer vi till en något krånglig och onödig del av installationen. Eller snarare ett extra steg som appen skulle kunnat gjort av sig självt. Programmet klarar inte av att hitta ditt aktivitetsband och para ihop det av sig självt utan den kommer säga att den inte hittade något, varav den ber dig att gå in till telefonens inställningar och manuellt söka upp enheten och parkoppla de två. För att underlätta kunde de ha lagt till en liten textrad om detta så att man slipper sitta och vänta på att appen inte ska hitta någonting.

Första gången hittade inte telefonen och Pulse varandra överhuvudtaget. Skärmen på bandet slocknade och jag fick trycka in knappen ett par sekunder så att den sattes i parläge igen. Andra gången verkade det som att de hittade varandra, men kunde inte ansluta. Efter att ha startat om både telefonen och bandet fick jag äntligen ihop det.

Withings Health Mate     2015-02-13 13.40.36

När detta är gjort får du trycka på tillbakaknappen för att komma till appen som i sin tur nu har hittat ditt aktivitetsband, och en konfiguration börjar.

Withings Health Mate     Withings Health Mate

Efter detta visas lite tips och trix på vad man kan göra med Pulse O2. Nu ska allt vara klar och det är bara att tuta och köra!

Withings Health Mate

Läs om fler aktivitetsband:

Withings Pulse O2

http://www.apetech.se/category/tillbehor/aktivitetsmatare/withings-pulse-o2/

Fitbit Charge

http://www.apetech.se/2014/12/29/fitbit-charge/

Polar Loop

http://www.apetech.se/category/tillbehor/aktivitetsmatare/polar-loop/

Tags: , , ,