Asus Memo Pad 7 uppackning och första intryck

Asus Memo Pad 7 ME572C

Precis som namnet antyder har Asus bestyckat Memo Pad 7 med en sjutums skärm, vilken har en upplösning på 1920*1200 – övriga specifikationer hittar ni här. Surfplattan lägger sig i budgetsegmentet med sin prislapp runt 1800 kronor.

Vid uppackning möts man av själva plattan tillsammans med de sedvanliga papperna. Längre ner hittas en laddare på 1,35 Ah och en i mitt tycke lite för kort kabel på 60 centimeter.

Asus Memo Pad 7 ME572C

 

Framsidan täcks av ett stort stycke glas med avrundade hörn, vilket är inringat av en soft touch behandlad plast som ger surfplattan en mer fyrkantig design.

Asus Memo Pad 7 ME572C

 

Surfplattan har stora kanter runt själva skärmen, dels på sidorna men framförallt över och under. Det blir givetvis lättare att hålla i surfplattan utan att råka trycka på någonting av misstag, men dessa kanter är lite väl stora. Jag kan utan problem lägga hela tummen till rätta och fortfarande inte nudda displayen.

Asus Memo Pad 7 ME572C     Asus Memo Pad 7 ME572C

Med sjutummarnas relativt nätta mått håller jag hellre längs med ytterkanterna än på framsidan, vilket bidrar till att kanterna känns ännu större.

 

Sidorna har utrustats med de knappar och kontakter som de flesta andra surfplattor innehar.

Asus Memo Pad 7 ME572C

Uppe till vänster hittar vi en minneskortplats för micro SD, som klarar upp till 64 GB.

Asus Memo Pad 7 ME572C

På motsatta sidan sitter volym upp och ner, med strömknappen precis nedanför.

Asus Memo Pad 7 ME572C

Undertill återfinns en laddkontakt och en av två högtalare.

Asus Memo Pad 7 ME572C

Slutligen finns på ovansidan en 3,5 mm ljudport och den andra av högtalarna.

 

Asus Memo Pad 7 ME572C

Vidare till baksidan finner vi ett färginslag som jag tycker lyfter designen och ger ett bättre helhetsintryck. Mitt på sitter Asusloggan och uppe i vänstra hörnet befinner sig kameran.

Asus Memo Pad 7 ME572C

Knackar man på baksidan imponerar byggkvalitén som ger bra feedback. Det enda jag har att klaga på är att i mitten, precis vid loggan, blir ljudet ihåligt. Trycker jag med kraft böjer sig plasten någon millimeter. Försöker man böja surfplattan kan man få den att flexa sig, men det är såpass lite att det inte är något att anmärka på.

 

Överlag väldigt gott intryck på denna surfplatta, mycket bättre än deras föregångare Memo Pad 7 HD. Det enda jag egentligen har att klaga på är kanterna runt skärmen.

Plattan har inte den mest slimmade konstruktionen, men jag har fortfarande inga problem att hålla hela enheten i en hand och manövrera med den andra.

 

Tags: , , , ,