Withings Pulse O2 batteritid, sömnläge samt pulsmätare

Withings Pulse O2

Batteritiden på detta aktivitetsband är det bästa jag har fått prova på än så länge. Den håller gott och väl de två veckor som är utlovat, bra mycket mer än både Fitbit Flex och Polar Loop. Använder man bandet mer sällan och låter det ligga emellanåt kan man utan vidare plocka ut flera dagar extra, kan dock tänka mig att detta reduceras en aning om man använder pulsmätaren mer frekvent.

Withings Health Mate     Withings Health Mate

För att se batteritiden sveper man in från vänstersidan, vidare till mina enheter och där visas anslutna prylar med tillhörande batteritid.

 

Sömnläget aktiveras direkt på mätaren genom att klicka på knappen tills man ser ett hjärta och en måne.

Withings Pulse O2

Där trycker man på månen och du ombeds att svepa åt vänster, då startas nattläget med en räknare. Sedan är det bara att försätta sig i liggande läge, förslagsvis med Pulse O2 monterad i armbandet.

2015-03-21 18.56.27     Withings Pulse O2

Withings Pulse O2

När man vaknar trycker man på knappen och drar reglaget åt höger igen.

Withings Pulse O2     Withings Pulse O2

Allt presenteras givetvis i din tidslinje i Health Mate appen.

Withings Health Mate     Withings Health Mate

Det finns dessvärre inget alarm överhuvudtaget i Pulse O2, varken vibration eller via ljudsignal, vilket jag kan se vara användbart för de som inte vill väcka de som sover i närheten.

 

Som tidigare nämnt sitter pulsmätaren på undersidan av aktivitetsmätaren och man måste således ta ur den ur hållaren för att kunna mäta pulsen. En lösning jag tycker är krånglig, men jag förstår varför den placerades där. De hade kunnat tillverka hållaren på armbandet med en öppen baksida, men då hade den inte pulsmätaren kommit i kontakt med huden och du hade aldrig fått ett mätvärde.

Faktum är att det är tillräckligt krångligt som det är med nuvarande lösning. Det är långt ifrån alla gånger man får ett resultat, och emellanåt får man bara pulsen för att den inte klarar av att mäta syrenivån.

Får ni problem kan ni kolla igenom denna länk med tips på hur man kan få ett bättre resultat: https://withings.zendesk.com/hc/en-us/articles/201490597-I-m-not-able-to-start-the-heart-rate-measurement

Withings Pulse O2

För att komma igång trycker man på knappen tills hjärtat och månen visas, trycker på hjärtat och sätter fingret mot undersidan.

Withings Pulse O2     Withings Pulse O2

Resultatet visas även det på din tidslinje.

Withings Health Mate     Withings Health Mate

 

 

Fler inlägg om Withings Pulse O2:

Installation

Uppackning och första intryck

Hur den fungerar, applikation samt precision

Tags: , , , , , ,