Withings Pulse O2 hur den fungerar, applikation samt precision

Precis som Fitbit Charge mäter Withings Pulse O2 svängningar över tid. Det som särskiljer dessa åt är hur bra accelerometern registrerar en rörelse och mjukvaran sedan bearbetar datan ifrån detta.

Ett vanligt test jag har med aktivitetsband är att jag går en runda om precis trehundra steg. Jag går precis normalt och svänger inte mer på armarna än vad man gör när man går en vanlig promenad, medans jag räknar för mig själv för att säkerställa mig om antal steg. Pulse O2 får även den möta Polar Loop – segraren från ett tidigare test.

Polar Loop Withings Pulse O2     Polar Loop Withings Pulse O2

Även denna gång vinner Polar Loop. Pulse O2 räknar betydligt mer avvikande än vad jag hade förväntat mig. Jag gick faktiskt några extra gånger för att säkerställa resultatet, men det blev tillslut liknande resultat varje gång.

 

Applikationen som används heter Health Mate, och finns att ladda ner på Google Play och Apple App Store.

Withings Health Mate

Applikationen har ett snyggt utseende som påminner om Androids nya Material design. Din statistik visas i kortformat likt Google Now och ger en bra översikt. För att se mer information klickar du dig bara in på respektive dag.

Withings Health Mate

Här får du ett gäng olika siffror serverade framför dig. Antal steg är snyggt presenterat i stapeldiagram där du även kan se vilken tidpunkt du var aktiv.

Withings Health Mate

Det går givetvis även att få en veckovy med allt summerat.

Withings Health Mate

Sveper man in från vänstersidan får man fram en meny, helt i stil med Material design.

Timeline leder till startsidan som visas i kortform ovan. Klickar du dig in på din profil får du lite mer samlad statistik. Till exempel visas hur många steg du har tagit totalt, hur långt du har gått, din högsta och lägsta vikt samt hur många dagar du har gått fler än 10 000 steg.

Withings Health Mate

För att se kvarvarande batteritid går man in på mina enheter. Där ser man vilka produkter som är anslutna och kan enkelt lägga till nya genom att trycka på plustecknet uppe i högra hörnet.

Withings Health Mate

Här väljer man vilken enhet man har för att gå vidare i processen. Vill ni veta i detalj hur man installerar en ny enhet kan ni kika på mitt tidigare inlägg: http://www.apetech.se/2015/02/13/withings-pulse-o2-installation/

Ansluter man fler enheter bakas dessa in i det totala resultatet. Man kan exempelvis ha Pulse O2 när man tränar och Activité i vardagen utan att förlora någon data.

 

Klickar man istället in på sin nuvarande enhet hittar man lite inställningar. Bland annat kan man redigera vad och i vilken ordning allt ska visas på Pulse O2s skärm. Här kan man även ändra språk och se hur många procent av batteriet som är kvar.

Withings Health Mate     Withings Health Mate

 

Man kan bland annat se:

  • Antal steg
  • Stigning – exempelvis trappor och kullar
  • Tillryggalagd distans
  • Förbrukade kalorier

 

Fler inlägg om Withings Pulse O2:

Installation

Uppackning och första intryck

Tags: , , , , , , , , ,