Asus Memo Pad 7 ME572C spel och prestandatest

Prestandatestet är det test alla techjunkies föredrar framför allt annat. Hårda siffror att visa upp från råprestandan i sin produkt. Personligen hänvisar jag till dem mer som en fingervisning än ett spikat resultat på hur din enhet kommer att upplevas. För att krydda det lite har jag valt att inkludera lite videoklipp med speltester för att se hur det flyter.

 

Vi börjar med de klassiska syntetiska resultaten där Asus får slåss med ett brett spektra av telefoner såväl som surfplattor, i alla dess prisklasser.

Geekbench 3 singlecore och multicore.

Asus Memo Pad 7 Geekbench 3     Asus Memo Pad 7 Geekbench 3

Den står sig riktigt bra mot Nexus 7 2013 som är den huvudsakliga konkurrenten, med en vinst på strax över 30 procent i det första testet och lite drygt 31 procent i det flerkärniga testet.

Den blir dock slagen av telefonen Nexus 5 med 11 respektive 5 procent.

Antutu Benchmark.

Screenshot_2015-03-10-02-56-23

Vidare i Antutu ser vi att Asus Memo Pad 7 än en gång slåss mot bland annat Nexus 5 som den denna gången besegrar med god marginal.

3D Mark Ice Storm Unlimited.

Screenshot_2015-03-20-22-57-33

 

Övriga benchmarks:

LG G3 prestandatestad

LG G2 med Kitkat prestandatestad

LG G Flex prestandatestad

 

Som tidigare nämnt får Asus sjutummare genomgå ett litet speltest där jag har spelat ett antal spel och även skickat ljudet till en blåtandshögtalare för att göra det extra jobbigt. Spelen som visas är Real Racing 3, Dead Trigger, Asphalt 8: Airborne och Zombie Gunship.

Som ni ser upplevs det mesta smärtfritt, förutom Real Racing 3. Där hade surfplattan svårt att hålla tempot uppe och antal bildrutor per sekund sjönk drastiskt emellanåt. Man kan även höra att den har problem att skicka ljudet då det stundtals hackar till – just för att den har så mycket att göra.

 

Jag tycker att plattan klarar trycket riktigt bra och presterar bra även i de lite tyngre spelen. Den utpresterar sin största konkurrent, Nexus 7 2013, vilket är förståeligt då den är ett år äldre än Memo Pad 7. Givetvis har surfplattan en övre gräns och den nås vid Real Racing 3 som syntes ovan. Kort och gott, en bra presterande liten sjutummare, speciellt för de pengar den kostar.

 

Tags: , , , , ,