LG G4 presenteras 28e april

lg-g4-presentation-2

Som vanligt börjar rykteskarusellen en bit innan släppet av en ny telefon. Swedroid rapporterade den sista mars att G4 kanske kör Qualcomms Snapdragon 808 istället för 810 som LG valde i G Flex 2 och HTC valde i sin M9. Övrig hårdvara påstås vara 32 GB lagring, 3 GB RAM samt en uppdaterad 5,5″ skärm med 1440 x 2560 pixlar.

Kommer den även i en variant med någon form av läderbakstycke? Allt tyder på detta då baksidan av en telefon som ska föreställa LG G4 ofta figurerar med just en baksida i läder.

 

LG själva har den senaste tiden börjat skicka ut små förhandstittar på sin nya telefon och dess kommande gränssnitt.

lg-g4-teaser-600x325

Bland annat får kameran ett bländartal på f/1,8 vilket visas i en sparsmakad teaser av LG nedan:

Det tillsammans med laserautofokusen som introducerades med G3 kan ge riktigt fina bilder – så länge mjukvaran hänger med.

 

Mjukvaran har legat i fokus och har fått sig en smärre uppdatering i och med den väntande lanseringen av G4. Versionsnumret uppgår nu i UX 4 och bjuder på en rad nya finesser:

Den ska bland annat bli mindre tungrodd än tidigare och vara mer centrerat kring dig. Smart bulletin visades först i UX 3 och fungerade inte riktigt som tänkt och har nu utvecklats till att samla informationskort på det du behöver, så som LG Health, kalender och QuickRemote.

lg-ux-4-0-2

Kameran får ett läge där man kan dubbeltrycka på volymknapp ner för att ta en bild när skärmen är släckt.

lgcamera

Något som utmärkte kameran i G3 var hur lite inställningar det fanns att lobba med i själva kameraappen. Det verkar som att LG har lyssnat på kritiken och har nu jobbat med en läge som kallas ”Manual Mode” som ska göra var och varannan person till en professionell fotograf.

 

Sammanfattningsvis tycker jag att LGs PRmaskineri har lyckats och fångat väldigt mångas intresse. Jag är riktigt sugen på att få lägga vantarna på denna telefonen och jag ser fram emot presentationen 28e april.

Ni kan räkna med att jag kommer att testa den så fort jag får chansen att lägga händerna på den!

 

Vill ni att jag testar något speciellt, eller har ni några tankar kring G4? Tveka inte på att lämna en kommentar nedan!

Tags: , , , , , ,

  • anton

    Detta ser jag verkligen fram emot!