Withings Activité Pop hur den fungerar, batteritid samt precision

Withings Activité Pop

Withings har i och med sin Activité Pop gjort det många andra tillverkare inte riktigt har lyckats med. Ta något nördigt och forma det till en allmänt accepterad accessoar. Vad de har gjort är att baka in de flesta funktioner från ett traditionellt aktivitetsband i förpackningen av en klocka och för att toppa av erbjuds det hela åtta månaders batteritid.

Withings Activité Pop     Withings Activité Pop

Withings Activité Pop

 

Konstruktion

Urtavlan är är en nätt historia, bara 36,3 mm i diameter, vilket kan vara en aning för smalt för vissas smak. Pop kommer i en rad olika färger med tillhörande armband för att passa just din stil.

Känner du för variation i vardagen är det en enkelt match då 18 mm standarden används. För att byta band drar du i reglaget längst ut så släpper det.

Withings Activité Pop     Withings Activité Pop

Armbandet är i stil med en vanlig sportklocka gjort av lätt och böjbart silikon som hålls fast via spännet på baksidan. En sak som jag märkte direkt var att just silikonbandet knarrar och låter en hel del när man drar i klockan, men som tur är märks ingenting i vardagligt användande. Byt ut det mot läder och du slipper det helt!

Withings Activité Pop

Installation

Klockan aktiveras genom det medföljande verktyget och ett tryck in i metallhålet – när du släpper ska du känna en vibration. Skulle du behöva nollställa uret gör du på precis samma sätt. Vänder man på verktyget kan man använda det för att ta bort batteriluckan och installera ett fräscht CR2025 för ytterligare åtta månaders batteritid.

Withings använder applikationen Health Mate till alla sina aktivitetsprodukter och så även Activité Pop, vilket betyder att installationen sker på samma sätt. Först måste man para ihop enheten via blåtandsinställningarna i telefonen för att sedan aktivera den i programmet.

Withings Health Mate

Visarna ställer in sig automatiskt efter tiden på din telefon, men för att spä på känslan av en analog klocka går de att justera manuellt om det skulle behövas.

Withings Health Mate

 

Applikation

Withings använder applikationen Health Mate till alla sina enheter. Utöver den genomgång som gjordes tillsammans med Pulse O2 vill jag inflika de intryck jag har tagit till mig vid en längre användning.

Programmet är utan tvekan en av de bättre för de som har svårt att hitta inspiration att röra sig det där lilla extra varje dag. Det kommer notifikationer när du har överträffat dig själv eller påväg att slå ett rekord.

Withings Health Mate     Withings Health Mate

Veckovis kommer det även redovisningar om hur du har skött dig. Tyvärr verkar det som att data till ”Elevation” samt ”Active” buggar då dessa inte alltid samlar in resultaten från dagarna i den gångna veckan. Ett problem jag hoppas rättas i en kommande uppdatering då det visas korrekt på hemsidan.

Withings Health Mate     Withings Health Mate

 

Alarmet ställs inne i applikationen där man sveper den övre delen åt sidan och väljer ett klockslag. Tiden synkroniseras nästa gång telefonen har kontakt med mätaren.

Withings Health Mate

 

Användande

Activité Pop mäter det klassiska antal steg, tillryggalagd distans och förbrända kalorier men även hur du sover. Den kan väcka dig när du behöver det genom en tyst men distinkt vibration och Withings lovar att även simning ska mätas i en framtida uppdatering.

En stor skillnad mot många vanliga aktivitetsarmband är avsaknaden av en display, trots det går det att se dina framsteg. Detta sköts av en subtil extravisare, nere till höger på urtavlan, där mätaren visar framsteg procentuellt då vi alla har olika mål. Har du ställt ett larm i appen och glömt av vilken tid det var låter du armen vara still i fem sekunder för att sedan dubbeltrycka på glaset så ändrar visarna sin position för en kort stund.

Withings Activité Pop

På något sätt känns det bättre att få stegen redovisade i procent än i rena siffror. Då vet man direkt hur pass långt som är kvar för få den ytterst belönande notifikationen om att man har tagit målsättningen och kan anpassa sig därefter.

Tack vare den helt vattentäta konstruktionen, som ska tåla ett djup på 50 meter, gör Activité Pop till en mångsidig kompanjon att ha med sig överallt – disk, dusch eller regn är inga som helst problem. Vill man ge sig ut på en löprunda eller simtur känns detta automatiskt igen och ingen särskilt aktivering behövs. Aktiviteten lägger sig som en separat flik under aktuell dag och visar data separat från resterande dagen.

Withings Health Mate

 

När jag tidigare testade Withings Pulse O2 slogs jag av förvåning hur dåligt den presterade. Jag hoppades innerligt att tillverkaren hade rättat till sina misstag men förväntningarna var lågt satta. Min vana trogen gick jag 300 steg för att få ett hum om hur den står sig emot konkurrensen:

Withings Health Mate

Activité Pop kvalar in i toppen av de olika aktivitetsband jag har testat och slåss om tronen med Fitbit Charge och Polar Loop.

 

Synkroniseringen sker automatiskt varje gång du öppnar Health Mate. Emellanåt kommer det en notifikation om att den startar en synkronisering i bakgrunden och just denna verkar vara lite skakig. Oftast fastnar den på noll eller enstaka procent men trots det går själva synkroniseringen oftast igenom – inte alltid dock. Säkraste kortet är alltså att manuellt öppna applikationen för att säkerställa ett resultat.

 

Slutsats

Withings har inte bara lyckats göra en aktivitetsmätare med många användningsområden utan en riktigt pricksäker sådan. Den bästa mätaren du har är den du använder och genom att anamma det klassiska klockutseendet gör sig Activité Pop riktigt bra på armen samtidigt som det inte ser ut som något från yttre rymden. Detta tillsammans med den utmärkta precisionen och inspirerande applikationen toppat med batteritiden gör att Polar Loop numera ligger i sin låda.

Appen lider av någon bugg men lämnar överlag ett väldigt positivt intryck. Withings har verkligen satsat på Googles nya formspråk och får mig att vilja träna med sitt peptalk.

Klockan hade kunnat utrustats med pulsmätare och diverse andra sensorer men det är inte riktigt till den publik som försöker nås. Activité Pop vill, likt sin storebror, slå sig in som en accessoar man alltid har på sig – och lyckas väl.

Utmärkt Produkt

Gilla gärna hemsidan på Facebook för att få mina senaste tyck och tänk samt inlägg!

https://www.facebook.com/apetech.se

Tags: , , , , , , , ,

 • Reijo Turunen

  Tack för bra recension :) vad är det för skillnad på deras två olika klockor?

  • http://www.apetech.se/ Joacim Apell

   Tack ska du ha!

   Skillnaden mellan Activité och Activité Pop är att den förstnämnda har läderband, safirglas och andra färger på urtavlan.
   Eftersom att du kan byta bandet själv så är den egentliga skillnaden glaset och färgen på urtavlan. :)

   • Joseph

    Inte glömma nämna att den lite dyrare modellen (Activité) även är SWISS MADE. Den enklare modellen Activité Pop har nog ett miyota verk, förklarar prisskillnaden lite bättre.

    • http://www.apetech.se/ Joacim Apell

     Tack för påpekandet!