LG G4 skal, fodral och displayskydd

LG G4 skal displayskydd

Då G4 kommer i en variant med lädertäckt baksida kanske det är den första telefonen man vill ska bli sliten för att få det där unika utseendet. Men för de med plastbakstycket eller bara vill behålla sin telefon i någorlunda nyskick finns det en uppsjö olika varianter.

Teknikproffset fick in en leverans föregående vecka och var snälla nog att ge mig en uppsättning som jag nu snabbt tänkte visa upp.

Vill ni veta specifika egenskaper om olika skal borde ni kolla in där här länken: http://www.apetech.se/2014/08/28/skal-och-fodral/

 

S-case

LG G4 TPU S-case     LG G4 TPU S-case

S-case är ett skal i följsam TPU. Den är matt överlag med en mer greppbar yta längs med sidorna. Det känns som att tillverkaren har tänkt till här, åtminstone för högerhänta. När man håller i en telefon av denna storlek vandrar gärna fingrarna över botten och vänstersidan och då känns det bra att de har täckt hela den ytan.

LG G4 TPU S-case     LG G4 TPU S-case

Som sig bör täcker går skalet upp en bit över kanterna och skyddar skärmen. Ett bra alternativ för de som behöver mer grepp eller bara är fumlig.

LG G4 TPU S-case     LG G4 TPU S-case

Pris

S-case 39 kronor. http://www.teknikproffset.se/Smartphone-Surfplattor/Smartphones–Tillbehoer/LG/G4/S-case-till-LG-H815-G4.htm

 

Plånbok

LG G4 plånbok     LG G4 plånbok

Ett fodral i en klassisk plånbokstappning. Telefonen ligger till höger med tre kortfack och tillhörande plats för sedlar till vänster. Längst upp på framsidan återfinns tre hål, perfekt för den som vill känna sig lite säkrare vid samtal.

LG G4 plånbok     LG G4 plånbok

Tack vare den krökta formen på telefonen blir det ett glapp mellan skärmen och luckan, men magneten har inga problem att hålla ihop paketet. Fodralet kommer även med en inbyggd ställning om vill kunna se skärmen utan att använda händerna.

LG G4 plånbok

Som kuriosa passar den väldigt bra mot den svarta läderbaksidan. 😉

Pris

Plånbok: 69 kronor. http://www.teknikproffset.se/Smartphone-Surfplattor/Smartphones–Tillbehoer/LG/G4/Planboksvaska-for-LG-H815-G4-Svart.htm

 

Skärmskydd och Anti Glare

LG G4 Skärmskydd

Det finns två plastvarianter av skärmskydd från Teknikproffset. Den ena är tunn och genomskinlig medans den andra har ett inbyggt bländningsskydd. Båda appliceras med förmonterat klister. Var riktigt noga med att torka av skärmen innan och ta bort allt eventuellt damm för att slippa irriterande bubblor.

 

Det vanliga skärmskyddet märks knappt när det är applicerat och skapar ett bra skydd. Anti Glare bildar i sin tur en plastigare hinna som framträder tydligare främst när skärmen är släckt.

Vill man ha den friktionsfria känslan ska man välja den senare modellen, fingrarna flyger fram och det är nästan att den upplevs som hal. Jag tyckte att ytan kändes annorlunda och gillade det inte riktigt, min kollega däremot verkade föredra det så det gäller att prova sig fram!

Jämförelse mellan de olika varianterna:

Anti Glare

LG G4 Anti Glare     LG G4 Anti Glare

Klassiskt skärmskydd

LG G4 Skärmskydd     LG G4 Skärmskydd

Befinner man sig till största delen i solen skulle jag helt klart kört på Anti Glare, som synes på bilderna ovan tar det bort de flesta reflektionerna och gör att man ser lättare utomhus.

Värt att notera är att bilden blir något grynigare med Anti Glare:

Med                                   Utan

LG G4 Anti Glare     LG G4 Skärmskydd

Tyvärr går ingen av de två ända ut i kanterna, antagligen för att skärmen är böjd och de inte hade fastnat i kanterna.

LG G4 Anti Glare

Jag monterade skyddet så långt mot det nedre högra hörnet som möjligt för att ni ska se hur mycket den täcker.

Priser

Vanligt skärmskydd: 19 kronor. http://www.teknikproffset.se/Smartphone-Surfplattor/Smartphones–Tillbehoer/LG/G4/Skarmskydd-till-LG-G4-H815.htm

Anti Glare: 25 kronor. http://www.teknikproffset.se/Smartphone-Surfplattor/Smartphones–Tillbehoer/LG/G4/Skarmskydd-till-LG-G4-H815-Anti-Glare.htm

Tags: , , , , , ,