ZTE Blade S6 bilder och första intryck

ZTE Blade S6

ZTE Blade S6 går i samma tema som vi har sett i både Apples och Samsungs senaste flaggskepp. Unibodydesign som lappar ihop fram- och baksidorna med avrundade kanter. För att få ner priset har ZTE valt plast istället för det mer kvalitétsingivande metall eller glas – både på gott och ont. Kanske slipper vi se alla krossade baksidor samtidigt som telefonen inte växlar temperatur beroende på omgivningen?

Trots designvalet är Blade S6 utrustad med en minneskortläsare som sitter på telefonens vänstra sida precis nedanför vaggan till de dubbla simkorten. Fullständiga specifikationer hittar ni i mitt föregående inlägg.

Telefonen ligger riktigt bra i handen, den kantlösa formen gör att ingenting skär in i fingrarna och plasten är av sorten som inte är riktigt lika hal som den glansiga variant Samsung tidigare har använt. Ström- och volymknapparna som återfinns på den högra sidan ger en distinkt återkoppling när de pressas ner. Här finns ingen tillstymmelse till dålig passform och strömbrytaren ligger i perfekt höjd för tummen att nå utan att byta grepp.

ZTE Blade S6     ZTE Blade S6

ZTE Blade S6     ZTE Blade S6

ZTE Blade S6     ZTE Blade S6

ZTE Blade S6

 

Till största delen består MiFavor UI av Android i sin renaste form men med ett par tillägg från ZTEs sida. Mjukvaran känns för det mesta rapp och följsam när man bläddrar runt i menyerna.

Den största skillnaden är dock avsaknaden av en applåda vilket gör att alla program ligger framme precis som på en iOSenhet. Detta skapar i mitt tycke en viss oreda beroende på hur många appar du har installerade. Givetvis går det att organisera sig med hjälp av mappar, men tillslut kommer man till en gräns där det är otympligt. För den som vill är det enkelt att byta ut hemskärmsappen och det finns ett flertal alternativ till på Google Play.

Tags: , , ,