LG G4 prestandatest

GSMarena bjöd på tidiga testresultat ifrån presseventet av G4 tidigare i vår, vilket visade en enhet som inte nådde upp till toppskiktet av vårens flaggskepp. LG har satsat på Qualcomms Snapdragon 808 som är den näst bästa ur prestandasynpunkt och står i kontrast till S810 i G Flex 2, HTC M9 och Sony Z3+.

Därmed är det fastställt att LG inte satsade på att vara prestandakungar, vilket går i linje med deras tryck på upplevelsen och läderbakstycket. Kanske var det lika bra då S810 har varit en notorisk throttlare och faktiskt fått sämre prestanda än vad S808 levererar över tid.

Observera att följande tester är gjorda på versionsnummer 10A och nya optimeringar är inte applicerade.

Geekbench 3

LG G4 prestandatest

 

Antutu

LG G4 prestandatest     LG G4 prestandatest

 

3D Mark Ice Storm Unlimited

LG G4 prestandatest

 

Som tidigare nämnt har G4 samma upplösning som föregångaren G3, men tack vare snabbare SoC blir det en rejäl knuff framåt i prestanda och den lämnar LGs forna flaggskepp bakom sig.

Jag hade önskat att testapparna hade en större och mer uppdaterad referenslista, men ni får hålla till godo med listan i Antutu och länkarna till mina prestandatest på mina tidigare telefoner!

 

LG G3 prestandatestad vid lansering:

http://www.apetech.se/2014/06/25/lg-g3-prestandatestad/

LG G3 prestandatestad efter uppdateringar:

http://www.apetech.se/2015/05/16/hur-viktigt-ar-det-med-aterstallning-efter-en-systemuppdatering/

 

Som ni ser är LG rätt bra på att optimera sina mjukvaror med tiden och jag är säker på att samma sak kommer hända med LG G4!

Tags: , , , ,