ZTE Blade S6 upplåsning med ögonskanner

Häromveckan släpptes den senaste uppdateringen för oss här i Sverige. Med numret B15 kommer en blandad kompott nyheter där mjukvara för iriskanner kallad Sky Eye står i fokus.

ZTE Blade S6 uppdatering     ZTE Blade S6 uppdatering

Värt att notera är att Blade S6 använder sig av en egen applikation för att uppdatera telefonen och inte Androids inbyggda i inställningsmenyn.

 

För att komma igång letar man sig in bland säkerhetsinställningarna, överst återfinns nu alternativet Sky Eye.

ZTE Blade S6 Sky Eye

Proceduren är väldigt simpel. Först väljer du ett klassiskt upplåsningsalternativ ifall telefonen inte skulle känna igen dina ögon. Vore väldigt tråkigt att låsa ute sig själv bara för att man har fått en ögoninfektion.

Sen för du telefonen tillräckligt nära huvudet och följer med ögonen en studsande boll runt över skärmen. Klart!

ZTE Blade S6 upplåsning med ögonskanner     ZTE Blade S6 upplåsning med ögonskanner

ZTE Blade S6 upplåsning med ögonskanner     ZTE Blade S6 upplåsning med ögonskanner

Efter att ha färdigställt ditt nya lås kommer du mötas av tre pilar i toppen vid inloggningsskärmen. Dra dessa neråt och du kan nu logga in med dina ögon!

Tänkte från början att det skulle fungera lite halvdant och att eventuellt andra personer skulle komma in efter ett par försök, men där fick jag tänka om! Det klaffar varje gång för mig när jag tittar normalt in i kameran. När skannern väl har startat tar det två-tre sekunder innan upplåsning sker, vilket som får anses vara fullt godkänt.

Provade för säkerhetsskull även på ett par andra personer och de fick se sig besegrade utan tillgång till min telefon. De enda frågetecknen är om något händer med ögat – införskaffande av linser, mörker eller som jag nämnde tidigare, en ögoninfektion. Men det är tur att det då finns en alternativ inloggningsmetod!

Kul och annorlunda tillägg ifrån ZTEs sida!

 

Läs mer om mina tester med ZTE Blade S6:

http://www.apetech.se/category/blade-s6/

Tags: , , , , ,