ZTE Blade S6 prestandatest och upplevelse vid vanlig användning

Blade S6 ligger som tidigare nämnt inte bland toppen av näringskedjan rent specifikationsmässigt. Med Snapdragon 615 står den sig slätt mot till exempel Exynos 7420 i Galaxy S6 samt Snapdragon 808 som sitter i bland annat LG G4.

Vad den har till sin fördel är är upplösningen på 720 x 1280 pixlar, jämfört mot 1440 x 2560 i både LGs och Samsungs flaggskepp, som trots lägre specifikationer bäddar för en trevlig upplevelse, men även priset som är långt under hälften av både G4 samt Galaxy S6.

ZTE Blade S6 prestandatest

Geekbench 3

ZTE Blade S6 prestandatest

Antutu

ZTE Blade S6 prestandatest

3D Mark Ice Storm Unlimited

ZTE Blade S6 prestandatest     ZTE Blade S6 prestandatest

Precis som nämnt hamnar telefonen en bit ner i listorna. Vill ni jämföra med andra telefoner finner ni länkar längst ner.

Vardagligt användande

Däremot upplevs telefonen som betydligt rappare än vad benchmarksen visar. ZTE har gjort ett smart drag och använt en ren version av Android med enbart några egna tillägg, därav är den inte alls lika tungrodd och svårdriven som andra alternativ där ute. Det krävs inte heller lika mycket underhåll och uppdateringar skulle potentiellt kunna ske relativt snabbt gentemot de tillverkare med en mer modifierad mjukvara.

Det är oftast en ren fröjd att bläddra runt i gränssnittet med mjuka animationer och minimalt med fördröjningar. Endast vid några enstaka fall har telefonen hickat till för att strax återhämta sig igen.

 

Jämför mot andra telefoner

LG G4 prestandatest:

http://www.apetech.se/2015/08/24/lg-g4-prestandatest/

LG G3 prestandatestad vid lansering:

http://www.apetech.se/2014/06/25/lg-g3-prestandatestad/

LG G3 prestandatestad efter uppdateringar:

http://www.apetech.se/2015/05/16/hur-viktigt-ar-det-med-aterstallning-efter-en-systemuppdatering/

LG G2 med Kikat prestandatestad:

http://www.apetech.se/2014/04/01/g2-med-kitkat-prestandatestad/

Tags: , , , , , , , ,