Doogee Y100 Pro prestandatest och upplevelse vid vanlig användning

Doogee Y100 Pro med sin SoC MT6735 från Mediatek är inget prestandamonster. De fyra Cortex A53 baserade kärnorna (samma som det långsammare klustret i LG G4) arbetar i 1 GHz. Utöver detta finns 2 GB RAM att tillgå för systemet.

Det vanligaste sättet att bestämma prestandan är att köra ett gäng olika benchmarks och jämföra de producerade siffrorna. Som jag har nämnt många gånger tidigare säger inte dessa prestandatester hela sanningen men kan ge en fingervisning om hur telefonen beter sig. Jag har sett många lurar som har sparkat ut en hel hög med siffror men har en mjukvara som gör att det går som sirap i menyer.

Doogee Y100 Pro prestandatest

Antutu

Doogee Y100 Pro Antutu

3D Mark Ice Storm Unlimited

Doogee Y100 Pro 3D Mark

Geekbench 3

Doogee Y100 Pro Geekbench 3

Nästan som sig bör (om man kollar efter prislapp) placerar sig Y100 Pro långt ner i listorna.

 

Vardagligt användande

Som i fallet med ZTE Blade S6 upplevs även denna telefon mycket rappare än vad prestandatesterna visar. Att bläddra i menyer och växla mellan appar går imponerande sömlöst och utan komplikationer med någon enstaka hicka här och där. Upplevelsen är nära, men inte riktigt, i stil med Nexus. Klart trevlig telefon att använda i vardagen.

Spelar man så ska man å andra sidan inte förvänta sig för mycket. 3D prestanda är denna telefons akilleshäl och de tyngre spelen är helt enkelt en för stor uppgift. Med det sagt så klarar den fortfarande spel i stil med Asphalt 8 på höga grafikinställningar utan problem.

Sammanfattat är det här telefonen för dig som hellre värdesätter den upplevda prestandan än resultatet från prestandatester.

 

Jämför mot andra telefoner

ZTE Blade S6:

http://www.apetech.se/2015/09/13/zte-blade-s6-prestandatest-och-upplevelse-vid-vanlig-anvandning/

LG G4:

http://www.apetech.se/2015/08/24/lg-g4-prestandatest/

LG G3:

http://www.apetech.se/2014/06/25/lg-g3-prestandatestad/

LG G2:

http://www.apetech.se/2014/04/01/g2-med-kitkat-prestandatestad/

Tags: , , , , ,