Samsung Galaxy S6 Edge+ bilder, specifikationer samt första intryck

Samsung Galaxy S6 Edge+

Samsungs senaste toppmodell Galaxy S6 Edge+ har landat i min brevlåda och det är dags för mig att se vad den har att erbjuda.

Edge+ är som namnet antyder en förstorad variant av den vanliga Edge som kom tidigare i år. Däremot har Samsung gjort ett par mindre förändringar. Bland annat har RAM ökat från 3 GB till 4 GB och batteriet från 2600 mAh till 3000 mAh. Däremot har ir-porten försvunnit så du kan inte längre ta kontroll över din mediahörna.

Fullständiga specifikationer för Samsung Galaxy S6 Edge+:

SoC: Exynos 7420 4 x Cortex A53 1.5 GHz + 4 x Cortex-A57 2.1 GHz

Grafikkrets: Mali T760MP8

RAM: 4 GB

Lagringsutrymme: 32/64 GB

Skärm: 5.7″ Super AMOLED 1440 x 2560 pixlar, 518ppi

Bakkamera: 16 MP

Frontkamera:  5 MP

Vikt: 153 g

Batteri: Fast 3000 mAh

Dimensioner: 154,4*75,8*6.9 mm

Övrigt: Pulsmätare, fingeravtrycksläsare

 

Som synes är denna telefon något av det vassaste du kan få i dagsläget, i alla fall på pappret.

Samsung har, äntligen i mitt tycke, gjort sig av med plasten som både kändes och upplevdes riktigt billig och ersatt det med material i premiumklass. Med glas på både fram- och baksida inges ett riktigt högkvalitativt intryck och sidorna rundas av snyggt till metallkanterna. Produkten riktigt andas lyx.

Knapparna är inget som det har sparats in på. Ström likväl som volymbrytarna ger ett väldigt bestämt intryck med en tydlig taktil återkoppling. Hemknappen håller inte riktigt samma klass men klart godkänt.

Samsung Galaxy S6 Edge+     Samsung Galaxy S6 Edge+

Samsung Galaxy S6 Edge+     Samsung Galaxy S6 Edge+

Samsung Galaxy S6 Edge+

 

Allt är dock inte guld och gröna skogar. På grund av att skärmen är böjd försvinner den största ytan att hålla i telefonen och den som finns kvar kan upplevas som vass då fingrarna får vila precis på kanten mellan metall och glas.

S6 Edge+ upplevs även som relativt varm kontra andra telefoner vid liknande temperaturer, vilket förmodligen har med materialen och profilmåtten. Något jag ska undersöka närmare.

Själva kameran sticker upp ett par millimeter från resten av telefonen vilket är både positivt och negativt. Har man riktigt otur kan man skada linsen, men eftersom den har en skyddande ram borde det inte vara någon större fara. Det positiva är att denna ram även gör att telefonens glasbaksida inte ligger jämnt mot underlaget och förhindrar onödigt slitage.

Samsung Galaxy S6 Edge+

Tags: , , ,