ZTE Blade S6 – att använda dubbla simkort

ZTE Blade S6

Att använda dubbla simkort underlättar för många, inte minst platsmässigt. Möjligheten till både sitt privata och jobbnummer i en och samma telefon är inte vanligt förekommande här i Sverige. Det blir dock alltmer frekvent återkommande och en av dessa är ZTE Blade S6.

Android dubbla simkort     Android dubbla simkort

Blade S6 erbjuder möjligheten till att både använda dubbla simkort och minneskort samtidigt. En annan vanlig konfiguration är att simkort nummer två delar plats med lagringskortet och man får således välja antingen eller.

Kort nummer ett innehar full funktionalitet medans slavkortet enbart har tillgång till GSMnätet. Ska du ha ett simkort specifikt för data är den tvunget att vara primärkortet.

Android dubbla simkort     Android dubbla simkort

Bland inställningarna finner vi alternativ för hur telefonen ska hantera samtal och sms. Antingen väljer man ett kort inför varje samtal och textmeddelande eller ett standardiserat. Möjligheten till namngivning av kort finns för den som inte vill blanda ihop dem vid inkommande samtal.

Android dubbla simkort     Android dubbla simkort

För de som har ett jobbnummer men inte vill vara tillgänglig dygnet runt kan man manuellt stänga av valfritt simkort. Det finns dock ingen möjlighet att få detta att sköta sig automatiskt via ett schema.

 

Läs mer om ZTE Blade S6

Prestandatestoch upplevelse vid vanlig användning:

http://www.apetech.se/2015/09/13/zte-blade-s6-prestandatest-och-upplevelse-vid-vanlig-anvandning/

Upplåsning med ögonskanner:

http://www.apetech.se/2015/09/04/zte-blade-s6-upplasning-med-ogonskanner/

Batteritest:

http://www.apetech.se/2015/09/03/zte-blade-s6-batteritid/

Tags: , , , ,