Uppgradera LG G4 till 6.0 Marshmallow innan det släppts i Sverige

Android_marshmallow

Är du en av de personer som är så pass otålig att du vill ha det senaste helst innan det har släppts? Nu kan du få det. I alla fall när det gäller Android 6.0 till LG G4 i Sverige.

Nu har det kommit ett sätt att flasha in den nya mjukvaran utan root eller upplåst bootloader.. Viktigt att tänka på är att detta inte är den officiella vägen och man gör detta på eget ansvar – följer man inte anvisningarna kan det barka nedåt. Se även till att ni har modell H815 då mjukvaran är gjord specifikt för denna. Ni kan kolla detta under Inställningar -> Allmänt -> Om telefonen -> Maskinvaruinformation.

 

Programmet som används är LGUP och man flashar in LGs fabriksavbilder. Allt du behöver göra är att installera programmet och ladda ner rätt fil.

Eftersom vi i Norden ligger lite efter i uppdateringsschemat har LG vanligtvis hunnit med att släppa ett par uppdateringar till befintlig mjukvara innan vi får ta del av den. Nu är det senaste versionsnumret 20b och finns tillgänglig via mjukvaran nedan.

Nedladdningslänkar:

LGUP

Mjukvara ”KDZ” (direktnedladdning)

 

I länken till LGUP får du två saker. Själva programmet och tillhörande DLL filer. Börja med att installera filerna och när det är klart går du vidare till LGUP.

LGUP

 

Väl i programmet väljer du rätt KDZ och trycker på Upgrade. När du dubbelkollat detta är det bara att starta programmet och du kommer ha Marshmallow på din LG G4.

 

Detta är en sammanfattning av Patriks inlägg. För ett matigare innehåll med såväl bilder som text bör ni absolut spana in hans blogg:

https://lgmobilescience.wordpress.com/2015/12/08/uppgradera-lg-g4-h815-till-android-6-0-utan-root-och-upplast-bootloader-med-lgup-2/

 

Happy flashing!

Tags: , , , , ,