Doogee F5 prestandatest och upplevelse vid vardaglig användning

Prestandatestet är det test techjunkies föredrar framför allt annat. Hårda siffror att visa upp från råprestandan i sin produkt. Personligen hänvisar jag till dem mer som en fingervisning än ett spikat resultat på hur din enhet kommer upplevas.

Doogee F5 är försedd med en SoC från Mediatek som tuffar på i 1.3 GHz över sina åtta kärnor. Detta ackompanjeras med 3 GB RAM och grafikkretsen Mali T720.

Doogee Y100 Pro är utrustad med samma grafikkrets men med en lägre upplösning på skärmen, så det ska bli intressant att se vad F5 kan spotta ut för siffror ur dessa prestandatester.

 

Doogee F5 prestandatest

Geekbench 3

Doogee F5 Geekbench 3

Antutu

Doogee F5 Antutu

3D Mark Slingshot

Doogee F5 3D Mark

3D Mark Ice Storm Unlimited

Doogee F5 3D Mark

PC Mark

Doogee F5 PC Mark

 

Resultat

Doogee F5 sätter Y100 Pro på plats och visar vart skåpet ska stå. Med rejäla kliv och stundtals även det dubbla resultatet är detta helt klart en av de vassare telefonerna Doogee har att erbjuda.

Tittar vi på resultaten från ZTE Blade S6 går F5 segrande ur nästan samtliga moment. Mycket har den sina åtta kärnor och friska tillgång till RAM att tacka för.

 

Vardaglig användning

Många av de telefoner med en kinesisk tillverkare levereras med nära nog en ren androidinstallation vilket är väldigt lättdrivet. Därav är det oftast en fröjd att bläddra runt i gränssnittet med mjuka animationer och minimalt med fördröjningar. Endast vid några enstaka fall har telefonen hickat till för att strax återhämta sig igen.

Då grafikdelen är av den svagare sorten lider spelförmågan. Med det sagt klarar Doogee F5 fortfarande av större andelen spel på medium till högre inställningar. Är tanken att din telefon ska vara en ren spelmaskin kanske andra alternativ gör sig bättre.

 

Tags: , , , , , , , ,