Nexus 5x skal, fodral och displayskydd

LG Nexus 5x

I motsats till LG G4, där man nästan vill att baksidan ska bli sliten för att få ett annorlunda utseende, brukar de flesta vilja skydda sina telefoner med något skal eller fodral samt displayskydd.

Här kommer jag gå igenom ett flertal olika varianter från Teknikproffset för att skydda din Nexus 5x.

Skal och fodral

  • S-case
  • Plånboksfodral

Skärmskydd

  • Antiglare
  • Skärmskydd
  • Härdat glas

Skal och fodral

S-case

Nexus 5x TPU     Nexus 5x TPU

S-case är ett skal i följsam och böjbar TPU. Den är matt överlag med en mer greppbar yta längs med sidorna. Det känns som att tillverkaren har tänkt till här, åtminstone för högerhänta. När man håller i en telefon av denna storlek vandrar gärna fingrarna över botten och vänstersidan och då känns det bra att de har täckt hela den ytan.

Som synes är skalet halvtransparent och genom den blå plasten kan man skymta telefonen.

Nexus 5x TPU

Tack vare att skyddet går upp någon millimeter på kanterna skyddar den även skärmen vid platt fall på jämn yta.

Pris

Skalet finns i fyra olika kulörer och kostar 39 kronor för alla färger utom rosa, som för närvarande kostar 25 kronor:

Transparent

Blå

Rosa

Svart

 

Plånboksfodral

Nexus 5x plånbok

Ett fodral i en klassisk plånbokstappning. Telefonen ligger till höger med tre kortfack och tillhörande plats för sedlar till vänster. Längst upp på framsidan återfinns tre hål vilket gör att du kan stänga till luckan men ändå prata i telefonen.

Nexus 5x plånbok

Fodralet kommer även med en inbyggd ställning om vill kunna se skärmen utan att använda händerna.

 

Pris

Fodralet kostar 79 kronor:

http://www.teknikproffset.se/Smartphone-Surfplattor/Google-Nexus/Google-Nexus/Nexus-5X/Vaskor/Planboksvaska-till-Google-Nexus-5X-Svart.htm

 

Skärmskydd

 

Det finns en glas- och två plastvarianter av skärmskydd från Teknikproffset. Glaset och det ena plastskyddet är genomskinligt medans den andra har ett inbyggt bländningsskydd. Alla appliceras med förmonterat klister. Var riktigt noga med att torka av skärmen innan och ta bort allt eventuellt damm för att slippa irriterande bubblor.

 

Klassiskt skärmskydd

Den vanligaste formen av skydd är den tunna plastfilmen. En billig variant som gör sitt jobb och knappt märks när det är applicerat.

Nexus 5x skärmskydd     Nexus 5x skärmskydd

Pris

Skärmskyddet kostar 19 kronor:

http://www.teknikproffset.se/Smartphone-Surfplattor/Google-Nexus/Google-Nexus/Nexus-5X/Skarmskydd/Skarmskydd-till-Google-Nexus-5X.htm

Anti glare

Befinner man sig för det mesta i solen är Anti Glare som klippt och skuren. Med en matt yta reducerar den reflektioner från solen markant och gör det mycket enklare att se vad som visas på skärmen.

Ytan är något halare på denna modell än den mer klassiska, en smaksak vad man gillar.

Värt att notera är att bilden blir något grynigare med Anti Glare.

Nexus 5x Anti Glare     Nexus 5x Anti Glare

Pris

Anti Glare kostar 29 kronor:

http://www.teknikproffset.se/Smartphone-Surfplattor/Google-Nexus/Google-Nexus/Nexus-5X/Skarmskydd/Skarmskydd-till-Google-Nexus-5X-Anti-Glare.htm

 

Härdat glas

En modell som har blivit alltmer populär att klä in sin telefon med och min favorit. Glasskivan är 26 mm tjock och ger en svårslagen känsla för fingrarna – det känns precis som att inte ha något skydd alls.

Glaset är även mycket lättare att applicera då det inte blir några bubblor så länge skärmen är rengjord. Som en extra bonus hindrar skyddet att din skärm spricker lika lätt i kanterna – en form av billigare försäkring!

Nexus 5x Härdat glas     Nexus 5x Härdat glas

Pris

Härdat glas kostar 79 kronor:

http://www.teknikproffset.se/Smartphone-Surfplattor/Google-Nexus/Google-Nexus/Nexus-5X/Skarmskydd/Hardat-glas-till-Google-Nexus-5X.htm

Tags: , , , , , , , , , ,