GuardPeanut ett smart alarm från Sen.se

GuardPeanut

GuardPeanut är ännu en smart liten sensor från företaget Sen.se. Likt ThermoPeanut är den tvåfärgad, formad som en jordnöt och ansluts till telefonen via bluetooth.

Denna sensor är ett alarm som varnar användaren så fort enheten flyttas, antingen via en signal via den inbyggda högtalaren eller notifikation på telefonen.

Specifikationer

Bluetooth: Bluetooth Smart (Low Energy)

Batteritid: Upp till 3 månader. Utbytbart CR2032 knappcellsbatteri

Högtalare: Upp till 90 dB

Räckvidd: Upp till 30 meter

Dimensioner: 45*25*5mm

Vikt: 7.5 g

I förpackningen

GuardPeanut     GuardPeanut

I förpackningen medföljer en rad olika tillbehör:

  • Nyckelring
  • Hållare med clips
  • Klister
  • Självhäftande tejp
  • Självhäftande massa
  • Ett extra hölje i blå färg

Mjukvara

GuardPeanut     GuardPeanut     GuardPeanut

Att ansluta sensorn till telefonen sker på precis samma sätt som ThermoPeanut. Dra ut plastbiten från batteriet och GuardPeanut startar automatiskt, öppna applikationen och välj lägg till ny enhet – klar!

GuardPeanut     GuardPeanut

GuardPeanut

All data samlas i olika diagram som visar de senaste 24 timmarna och 30 dagarna för att enkelt kunna följa upp och se när ditt alarm har blivit triggat.

GuardPeanut     GuardPeanut

Det finns ett par olika inställningar gräva ner sig i. Känsligheten går att ställa in där GuardPeanut reagerar direkt på det känsligaste läget, medans det krävs rejäla ryckningar på läget med minst känslighet. Man kan välja ifall den ska larma via en ljudsignal på enheten, notifikation på telefonen eller både och.

Volymen och signal går att justera och man kan även skicka en ljudsignal från telefonen för att hitta enheten ifall någon har flyttat på den.

Användning

Tack vare de medföljande tillbehören går det att fästa sensorn lite överallt. Hållaren tillsammans med nyckelringen gör att den enkelt hakar i nyckelknippan eller väskan och den är tillräckligt liten för att följa med i myntfacket på plånboken. Eller varför inte fästa den på godispåsen om du misstänker att någon är och nallar?

GuardPeanut

Alarmet går att starta antingen genom ett långtryck på själva jordnöten eller via applikationen, en signal påvisar att enheten nu är larmad. Skulle någon pilla på dina saker och larmet tjuter kan det stängas av via knappen eller telefonen. Lyckligtvis fungerar det även självständigt för de tillfällen mobiltelefonen inte påslagen eller i närheten.

 

Slutsats

GuardPeanut är ett litet, smidigt alarm som du enkelt kopplar till telefonen. De många tillbehören gör att den blir mångsidig och kan användas i olika situationer. All data samlas i applikationen SensePeanut där du kan se hur ofta något triggar larmet och när.

Då bluetooth används blir räckvidden väldigt begränsad och jag skulle inte våga lämna mina saker på ett kafé för att gå på toa eller köpa mer kaffe om kassan är en bit bort. GuardPeanut kräver även att GPS ska vara aktiverat på telefonen, annars vägrar den synkronisera. Varför är för mig oklart och det bidrar till en ökad batterikonsumtion.

Tyvärr har jag haft ett par problem med mitt exemplar. Den har emellanåt svårt att hålla anslutningen till telefonen och när den är tappad behöver jag starta om både bluetooth och GPS för att synkronisera igen. De inställningar jag gör överförs inte alltid till larmet, vilket är särskilt jobbigt när man tror att ljudsignalen ska vara påslagen och ingenting händer när din väska flyttas utan att du ser. Efter uppdateringar till applikationen såväl som GuardPeanut upplever jag inte längre några problem.

Förhoppningsvis är detta enbart ett måndagsexemplar, och med tanke på att ThermoPeanut inte uppför sig på liknande sätt antar jag att det är så.

Tags: , , , , ,