ThermoPeanut en smart termometer från Sen.se

Thermopeanut

Sen.se är ett företag som har specialiserat sig på smarta sensorer som du kopplar till din telefon. De är små, smidiga och formade på ett lite annorlunda sätt.

Jag har fått möjlighet att testa ThermoPeanut, en termometer i skepnad av en jordnöt som ansluts till din telefon via bluetooth och automatiskt skickar data till SensePeanut applikationen.

Specifikationer

Bluetooth: Bluetooth Smart (Low Energy)

Batteritid: Upp till 3 månader. Utbytbart CR2032 knappcellsbatteri

Temperaturspann: -20 till +60C. Kan kalibreras

Högtalare: Upp till 90 dB

Räckvidd: Upp till 30 meter

Dimensioner: 45*25*5mm

Vikt: 7.5 g

I förpackningen

Thermopeanut     Thermopeanut

I förpackningen medföljer en rad olika tillbehör:

  • Förvaringspåse
  • Nyckelring
  • Hållare med clips
  • Klister
  • Självhäftande tejp
  • Självhäftande massa

Mjukvara

Thermopeanut     Thermopeanut     Thermopeanut

Att komma igång är väldigt enkelt. Dra ut plastbiten från batteriet och ThermoPeanut startar automatiskt, öppna applikationen och välj lägg till ny enhet – klar!

Thermopeanut

Termometern sänder data till telefonen med ett standardintervall på 15 minuter, men kan detta kan ändras tillsammans med en rad andra inställningar – så som min/max temperatur och ljudvarning.

Thermopeanut     Battery

All data samlas i olika stapeldiagram som visar de senaste 24 timmarna, 30 dagarna och 12 månaderna för att enkelt kunna följa upp och se hur temperaturen ändras.

Skulle man inte alltid vara i närheten finns det ett inbyggt minne som klarar av att lagra värden i upp till en 15 dagar för att sedan synkronisera dem när telefonen är inom räckvidd. Man kan även exportera sina mätningar i form av en CSV-fil.

I en nyligen släppt uppdatering tillkom stöd för IFTTT vilket möjliggör anslutning och interaktion med flertalet andra smarta tillbehör.

Användning

De medföljande tillbehören möjliggör en rad olika tillämpningsområden. Man kan till exempel fästa den i kylen eller frysen med den självhäftande massan för att hålla ett vakande öga så att inte temperaturen når för höga nivåer. Skulle detta hända skickas en notifikation till telefonen samt att det spelas en varningssignal från termometern om man har angett detta i inställningarna.

Thermopeanut

Vill man veta vad temperaturen är just nu och inte vill vänta på att en synkronisering ska ske finns det en knapp inbyggd i ena delen av ovansidan. Trycks den in hörs en signal och nuvarande värde skickas till telefonen.

 

Slutsats

ThermoPeanut är en liten, smidig termometer som du enkelt kopplar till telefonen. De många tillbehören gör att den blir mångsidig och kan användas i olika situationer, den till och med varnar när temperaturen är utanför det förvalda om rådet. All data samlas i applikationen som visar statistik ända till 12 månader tillbaka, och det utbytbara batteriet räcker i ungefär tre månader.

Det finns dock nackdelar som drar ner betyget. Räckvidden är begränsad på grund av användningen av bluetooth vilket gör att du inte kan dra nytta av enheten när du inte är hemma – såvida du inte har tillgång till en extra telefon eller surfplatta.

ThermoPeanut kräver även att GPS ska vara aktiverat på telefonen, annars vägrar den synkronisera. Varför är för mig oklart och det bidrar till en ökad batterikonsumtion.

Tags: , , , ,