Minitest: JBL Charge 3

JBL Charge 3 apetech

JBL är ett välkänt märke på ljudmarknaden och tillverkar den populära serien Charge där de blandar behändigt format, bra ljud och inbyggd laddare.

Serien har nått den tredje iterationen och har nu även begåvats med en vattentät design (IPX7) vilket gör högtalaren till en het kandidat att ha med sig till stranden eller poolkanten.

 

Specifikationer

Bluetooth: Version 4.1

Batteritid: Upp till 20 h

Batterikapacitet: 6000 mAh

Effekt: 2*10W

Frekvensomfång: 65 – 20000 Hz

Dimensioner: 213*87*89 mm

Vikt: 800 g

IP-klassificering: IPX7, vattentät

Övrigt: Brusreducerande mikrofon, svarsknappar, mediaknappar, kan ladda andra enheter

 

Konstruktion

Charge 3 har vuxit i storleken jämfört med sin föregångare men berikats med en vattentät konstruktion.

Med ett gediget och robust yttre känns det som att JBL har tänkt att denna högtalare ska följa med på resan där den ska stå emot de påfrestningar en resa till havet utsätter den för.

JBL Charge 3 apetech

På ovansidan sitter diverse gummerade knappar för bland annat att sköta volymen och parkoppling med telefonen. Charge 3 likt sin föregångare saknar dock knappar för att byta låtar vilket gör att man får plocka upp telefonen.

2017-04-29 17.07.54

Längst ner på  framsidan återfinns en rad med små lampor som visar hur mycket batteri som kvar och ger en fingervisning till när det är dags att ta fram laddaren.

2017-04-29 17.07.06

Tack vare USB-porten på baksidan fungerar även högtalaren som en portabel laddare för dina enheter, med tillräcklig uteffekt för att ladda surfplattor. Det 6000 mAh stora batteriet räcker gott och väl att ladda de flesta telefoner fullt åtminstone en gång och mer därtill.

Ljud

Högtalaren levererar ett kraftfullt ljud med uppskruvad uteffekt jämfört med Charge 2+. Nu är det inga problem att fylla rummet med högljudd musik och den dunkande basen tar hitlåtarna till en ny nivå.

En nackdel är att ljudbilden kan bli aningen burkig till följd av den vattentäta konstruktionen.

 

Slutsats

JBL har gjort imponerande lyft jämfört med föregångaren. Högtalaren har vuxit lite i storleken men levererar ett uppbiffat ljud vilket jag tror kommer falla väl i smak på många stränder. Vattentätheten och den fortsatta möjligheten att ladda din telefon gör Charge 3 till en ännu mer komplett resekamrat.

Avsaknaden av knappar för att byta låt gör sig påmind och jag hoppas att det är något JBL överväger till nästkommande modell.

Tags: , , , ,