Trådlös laddning

Nexus 5 är utrustad med QI, en sorts trådlös laddning. Den fina med detta är att man bara lägger ner telefonen på en laddplatta så kommer telefonen att laddas. Inga sladdar in i telefonen eller annat kraffs.

2014-03-24 18.39.46     2014-03-24 18.37.07

Syftet med detta är att underlätta laddningen och framförallt att man inte ska behöva bry sig om ifall telefonen har rätt kontakt eller inte.

Man kan göra så mycket med QI laddning. Allt som behövs är lite fantasi. Man kan bygga in det i skrivbordet, eller soffbordet. Det har till och med kommit datorchassin som har QI inbyggt på toppen. Tänk om alla restauranger skulle bygga in en liten yta med trådlös laddning i varje bord, hur smidigt vore inte det?

Själv har jag det på en liten platta vid skrivbordet, som ni såg ovanför, och på min väckarklocka.

2014-03-03 20.55.21

Suveränt. Bara att lägga telefonen på klockan när jag ska sova så laddar telefonen. Lägg till en NFC sticker och telefonen sätter alarm och kopplar upp sig på högtalaren i klockan så jag verkligen vaknar!

 

Nexus 5 är en av de telefonen som är helt sladdlösa. Jag behöver aldrig koppla in en kabel in i telefonen förutom hörlurar, men det går också att lösa. Laddning sköts via QI, allt synkas till molnlagring, hemma kopplas ljudet in via Bluetooth och filhanteraren sköts via Wifi på datorn.

 

Sammanfattat är QI enligt mig en väldigt bra funktion som jag hoppas kommer i allt fler telefoner. Det finns en del tillverkare som gör lösningar med skal eller insatser i telefonen, men det är så enkelt att implementera att det borde vara standard vid det här laget.

Tags: , , , , ,