Batteritid

Batterinivån på G Flex är något du helt enkelt inte tänker på. Att få ut två, tre dagar på en laddning är inga som helst problem vid normal användning. Detta även utan G2s funktion, GRAM, som gör att telefonen inte uppdaterar hela tiden utan bara när det sker någonting nytt. Tänk vilken tid man skulle fått ut med det hade funnits även på Flex!

 

2014-03-26 01.47.33     2014-03-26 01.47.40

Tog ut simkortet precis innan bilden togs.

 

Som ni ser är det inga problem att plocka ut två dygns användning, och fem timmars skärmtid. Under dessa timmar har jag kört alla prestandatester i tidigare post, spelat en hel del spel, strömmat Netflix med mera. Då har jag även 24% kvar!

Några av anledningarna till detta monster till batteritid är dels det stora böjda batteriet på 3500 mAh men framför allt POLEDskärmen. När det är svart på skärmen så släcks alla pixlar i det området, till skillnad från LCD som lyser upp hela displayen oavsett vad det är som visas. LG har tänkt på detta och gått igenom deras annars ljusa launcher och gjort temat mycket mörkare. Detta leder till en hel del sparad ström.
En annan anledning är ljusstyrkan. Skärmen lyser väldigt starkt tack vare att varje pixel skiner inviduellt, så ljusstyrkan kan man ställa ner med bibehållen effekt.

 

För att summera. Behöver du eller vill du ha en telefon som du inte behöver ladda varje dag? Välj LG G Flex!

Tags: , , ,