LG G4 läcker ut i förtid

Som tidigare nämnt börjar rykteskarusellen dra igång på allvar strax innan ett släpp av en ny telefon. Nu har dock så gott som all information om LG G4 läckt ut i förtid.

lg_g4

 

Först och främst kan man välja äkta läder som bakstycke till telefonen – men även andra material i ett gäng olika färger. Andra tillverkare har tidigare försökt göra imitationer på läder, men LG gick hela vägen. I och med att baksidan är löstagbar kommer man kunna byta mellan de olika materialen i ett svep!

lg_g4_baksida

lg_g4_batteri

 

Under skalet ruvar ett löstagbart batteri på 3000 mAh, precis som för LG G3, vilket jag vet är viktigt för många. En av fördelarna är att man enkelt kan byta ut batteriet om man är iväg på en längre resa.

Ett batteri håller bara för ett bestämt antal laddningar, behåller man telefonen ett längre tag märker man att batteriet har gjort sitt och då kan det vara skönt att kunna byta ut det mot ett nytt och fräscht.

Vi får även ta del av en minneskortplats som jag vet att många suktar efter!

 

lg_g4_mått

Designen känns igen från G Flex 2 och kallas Slim Arc. Yttermåtten ökar lite jämfört med det tidigare flaggskeppet – 149,1*75,3*8,9 mm för LG G4 mot 146,3*74,6*8,9 mm för LG G3. Vikten är än så länge okänd.

Framsidan pryds av ett diamantliknande mönster i kolfiber, något vi bland annat har sett på Optimus G. Det verkar väcka blandade reaktioner från folk som har sett bilderna, men jag tror inte man får en riktigt rättvis uppfattning genom att bara se bilder – förmodligen kommer den se annorlunda ut i verkligheten.

lg_g3_framsida

 

Skärmen är som tidigare nämnt en uppgraderad variant av den skärm som huserar i LG G3. Måtten samt upplösningen kvarstår densamma, 1440×2560 pixlar, vilket ger en ppi på 538.

gsmarena_004

Spanar vi in bilden ifrån GSMarena så ser vi ordet Quantum. Det tyder mycket väl på att LG G4 har utrustats med en Quantum Dotskärm, vilket är ett mellanting mellan LCD och OLED och ger ett riktigt färgrikt och krispigt resultat. LCD visar mer naturtrogna färger medans OLED producerar en fantastisk svärta, om denna skärm är något mittemellan är LG något riktigt bra på spåret.

 

lg-g4-teaser-600x325

lg_g4_kamera

Kameran är på 16 MP med en bländare på f/1,8 och är 80% ljusstarkare än förut. Förhoppningsvis har LG satsat på att göra sensorn snabbare, då tidigare varianter har en tendens att fånga suddiga bilder vid hastiga rörelser. Vad som är riktigt intressant är denna bild som tyder på att vi även får ta del av Camera2 API som introducerades tillsammans med Lollipop:

lg_g4_camera2

Detta ger tillgång till alla manuella inställningar samt möjlighet att ta bilder i formatet RAW. Ett lyft för entusiaster!

 

Laddstationen och Circle Case kommer även de till G4. Båda två känner vi igen sen tidigare och de fungerar likadant. Laddstationen bevisar att även G4 utrustas med trådlös laddning, något som jag har blivit van vid idag och förmodligen inte skulle vilja leva utan!

lg_g4_laddstation

Skalet fungerar som G3s Quick Circle Case där den både skyddar telefonen och visar information om vad som har hänt sen du kikade sist.

lg_g4_circle_case     lg_g4_circle_case2

Eftersom telefonen kommer med ett bakstycke i läder är det nog ingen högoddsare att vi även får se skalet med samma material!

 

En telefon med löstagbart batteri och minneskortplats. Det känns som att LG har prickat rätt för de flesta, om man ska tro vad man läser bland kommentarsfälten på internet. De kanske inte satta fullpott på alla nivåer (vattentäthet) men på de flesta.

Nu när vi har fått reda på mer information, är LG G4 något som du kommer köpa? Kommentera nedan!

Tags: , , , , , , , , , ,