Tellstick applikation: Telldus Live!

Tellstick Net

I min guide ”Kom igång med Tellstick Net” visar jag hur man startar upp och konfigurerar sin apparat för att fungera tillsammans med sin dator. Att vara låst till sin dator när man ska sköta hemmet förtar dock en stor del av poängen med Tellstick – friheten. Därför tänkte jag snabbt gå igenom Telldus egna mobilapp, Telldus Live!, för att få en inblick av hur det fungerar.

Programmet finns att ladda ner här: Google Play     Apple App Store

 

Telldus Live! app

Det första man möts av när man har loggat in är alla dina enheter i en lista. Här kan du välja om du vill slå till eller från alternativt klicka dig in för mer alternativ. Använder man en dimmer visas hur många procent som är aktiverat mellan OFF | ON – som synes på taklamporna.

Längst upp till vänster ser vi fliken favoriter, här hamnar alla enheter som du stjärnmarkerar.

 

Telldus Live! app     Telldus Live! app

Trycker vi på pilen får vi valmöjlighet att starta eller stänga av den samt dimra om möjligt. Drar man i reglaget kan man ställa in procentuellt hur pass mycket ström som ska tillsättas.

Nedanför kan vi välja om vi vill tilldela enheten någon brytare via Learn och ytterligare en bit ned finns valet om vi vill göra den till en av våra favoriter.

 

I nederkant finner tre knappar. Den första leder till det avsnitt vi precis har avslutat, den längst till höger ger dig möjlighet att logga ut från ditt konto och via den mellersta landar vi bland sensorerna. Här ser vi den data de samlar in och skickar till din Tellstick.

Telldus Live!

Överst visas termometern med inbyggd hygrometer Proove TSS330 som ligger i vardagsrummet. Ovanpå kylskåpet har jag placerat Proove TSS320, en termometer i en mer traditionell design, med dess sond på insidan.

Detta är dock allt man tillåts att göra. Det finns ingen möjlighet att logga värdena och föra statistik utan du ser vad sensorerna har rapporterat senast.

 

Tyvärr kan jag inte rekommendera denna Telldus Live! för att använda tillsammans med Tellstick. Vill man bara använda de simplaste funktioner duger denna, men vill man få ut mer av programmet får man leta på annat håll. Det faktum att det tog ända till slutet på april för programmet att uppdateras till att överhuvudtaget starta på Android 5.0 är bedrövligt.

Den klarar inte heller av att skala mellan olika upplösningar. Använder man sig av en enhet med 1080p blir resultatet som ovan, men använder man till exempel LG G3 med 1440p blir allting väldigt plottrigt.

1440p                                     1080p

Telldus Live! LG G4     Telldus Live! LG G3

Tags: , , , , , , ,