Doogee Y100 Pro bilder och specifikationer

2015-10-05 17.04.16

Så kallade kinesiska telefoner är i ropet, speciellt sen Swedroid började ta upp dessa i deras recensioner. Det som utmärker dessa telefoner är att du vanligtvis får väldigt mycket hårdvara för nästan inga pengar alls.

Doogee Y100 Pro är en av de senare modellerna från företaget och svenska återförsäljaren Perifa var snälla att låna ut ett exemplar för test!

 

Specifikationer:

SoC: Mediatek MT6735 1 GHz Quad-core

Grafikkrets: Mali 720

RAM: 2 GB

Lagringsutrymme: 16 GB. Minneskortplats för upp till 32 GB

Skärm: 5″ IPS HD 1280 x 720 pixlar, 294 PPI

Bakkamera: 13 MP

Frontkamera: 8 MP

Vikt: 151 g

Batteri: Löstagbart 2200 mAh

Dimensioner: 142,6*72,1*9,35 mm

Övrigt: Plats för två simkort, ett fullstort sim och ett micro sim

 

Telefonen kostar för närvarande 1900 kronor och det går att få tag på den billigare utomlands. Däremot brukar det vara tveksamt att få igenom garantiärenden, om ens möjligt, då de svenska konsumentlagarna inte täcker dessa handlare. Därför kan det för vissa kännas som att den extra kostnaden kan vara värt för att få svensk support och service.

 

 

Doogee Y100 Pro     Doogee Y100 Pro

Doogee Y100 Pro     Doogee Y100 Pro

Doogee Y100 Pro     Doogee Y100 Pro

Doogee Y100 Pro

 

Mitt exemplar av Doogee Y100 Pro har ett skärmskydd monterat från start för att skydda skärmen. Den går inte ända ut i kanterna eftersom skärmen är något böjd längst ut. Materialet på baksidan är en behandlad komposit i fem olika lager.

På högerkanten finner vi både ström- och volymknappar. Strömknappen känns bra med en tydlig taktil återkoppling, men volymknapparna upplevs något svampiga. Här kunde de lagt ner en extra omtanke.

Ovanligt nog återfinns inte laddporten på den sedvanliga platsen utan den delar utrymme tillsammans med hörlursjacket i toppen. I botten finner vi istället mikrofonen och vänstra sidan är helt slät.

Y100 Pro använder sig av kapacitiva knappar istället för att ha de inbakade i skärmen, vilket jag inte gillar då du är fast vid vad tillverkaren tycker är den rätta uppsättningen och kan inte byta efter egen smak. Till exempel finns det ingen dedikerad knapp för multitask utan istället är det långtryck på hemknappen som gäller.

Ytterligare en sak värt att notera är att telefonen saknar en notifieringslampa. Man får helt enkelt tända skärmen för att se ifall något har hänt.

 

Fler tester kommer inom kort, är det något särskilt ni vill se är det bara att lämna en kommentar nedan!

Tags: , , , , ,